Ahli Pembantu Makmal

Wednesday, January 4, 2012

panduan untuk bakal pengantin perempuan

wah lama betul tak update blog
bkn tak mau update padahal hari2 buka blog
just blogwalking still kerah idea ja
my sister nak kawen bln 3 nih
so google2 la pe yg patot untuk doorgift dia
dapat la ckt..sambil2 tu google untk diri sendiri gak hehehehe :))
sambil menyelam minum air
sejak join group B2B kat blog n facebook
rajin gak la tengok2 idea2 menarik dowg ne tau untuk masa depan ka
boleh la survey2 bajet2 pe yang patot kan.
so semalam saja search pasal draft bajet majlis
pas tu terjumpa lak ni
so meh kita kongsi ramai2 bagi sapa B2B this year
petua nih untuk seri wajah ye la setelah penat membuat persiapan nak kawen kn

1) Bunga mawar
bagi bakal pengantin yg 2 0r 3 bulan lagi nak kawen tu boleh la amalkan bunga mawar nih dengan memakan kelopak bunga nih selama 44 hari sebelum tarikh perkahwinan.Dahulukan dengan bacaan selawat ke atas nabi, Fatihah dan ayat Nabi Yusof sebelum memakannya.Insyaallah muka akan seri2 masa atas pelamin

2) Timun
bagi bakal pengantin yang ada masalan lebah bawah mata cuba la amalkan dengan meletak timun kat mata selama 1/2 jam. Ia juga berguna untuk menegangkan otot bawah mata.rasa nya ramai da tau petua nih

3) Lobak dan Tomato
kegunaan bagi 2 benda nih adalah sama.bertindak sebagai masker.cuma cara nk guna mungkin berbeza.kalau lobak parutkan dan ratakan pada wajah seperti mask. Biarkan untuk setengah jam.lobak kaya dengan vitamin E yang membantu menghilangkan parut jerawat dan meningkatkan kelembapan pada kulit kering.kalau tomato lak gunakan tomato yang telah diasingkan bahagian dalamnya. Sapukan lendir dan biji di dalamnya pada seluruh wajah, lalu dibiarkan sehingga kering sebelum dibilas.tomato nih juga bagus untuk mengecutkan jerawat dekat muka 2.

4) Limau purut
 kegunaanya menghitamkan rambut dan menghilangkan kelemumur, sapukan hirisan limau purut pada rambut di kepala. Limau purut juga juga dapat mencantikkan kuku dengan menyapukan jusnya pada kuku secara kerap..

so petua nih kena selalu amal la...bagi mcm wani nih malas sikit.so alternatif lain untuk kecantikan diri ambil supplimen je la...so bagi B2B selamat beramal

2 comments:

Wawa Amran said...

Thanks 4 the tips.. My wedding are months away but i'm gonna keep this tips =) Btw, i followed ur blog =)

Anis Nasri said...

wani ni blog baru anis...

Post a Comment